همشهری آنلاین: به گفته مدیرعامل اسبق سازمان تامین اجتماعی، بر اساس گزارش ارائه شده در سال گذشته 40 هزار میلیارد تومان در حوزه سلامت هزینه شده است که 25 هزار میلیارد تومان این رقم توسط بیمار و 15 هزار میلیارد تومان آن توسط دولت پرداخت شده است.

حافظی مدیرعامل اسبق تامین اجتماعی

رحمت الله حافظی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: اگر این مبلغ به درصد سنجیده شود، به این معنا خواهد بود که پرداخت از جیب مردم بالاتر از 60 درصد بوده و تنها حدود 40 درصد هزینه‌های درمان توسط دولت پرداخت شده است.

وی تعیین تعرفه‌های بخش دولتی و خصوصی را نیازمند نگاهی اصولی به این موضوع دانست و بیان کرد: بر اساس قانون وزارت بهداشت باید هزینه تمام شده و قیمت واقعی را محاسبه کند و بر اساس قیمت تمام شده برای بخش دولتی تعرفه تعیین شود.

حافظی افزود: تعرفه بخش خصوصی نیز باید بر اساس تعرفه بخش دولتی و همچنین سود سرمایه و هزینه استهلاک محاسبه و ابلاغ شود.

مدیرعامل اسبق سازمان تامین اجتماعی روند تعیین تعرفه‌های درمان را خالی از اشکال نداست و گفت: باید مبنا اصلاح شود و تا زمانی که مبنا اصلاح نشود، اینکه هرسال عده‌ای دور یکدیگر بنشینند و درصدی را به تعرفه بخش دولتی و خصوصی اضافه کنند مشکل حل نخواهد شد و تا زمانی که قیمت واقعی خدمات توسط وزارت بهداشت تعیین نشود، چاره‌ای جز پیمودن همین مسیر وجود ندارد.

به گفته وی، آنچه که باید در بخش دولتی و خصوصی متفاوت باشد هزینه هتلینگ، پرستاری و سود سرمایه استهلاک ساختمان است که باید در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: به طور مثال هزینه حق‌الزحمه‌ای که یک پزشک برای یک جراحی مشابه در بیمارستان دولتی و خصوصی دارد، نباید متفاوت باشد چراکه پزشک همان پزشک و عمل جراحی نیز یکسان است، بنابراین هیچ توجیه قانع کننده‌ای در مورد تفاوت در حق‌الزحمه پزشک در بیمارستان دولتی و خصوصی وجود ندارد.

حافظی تاکید کرد: آنچه که باید در بیمارستان دولتی نسبت به بیمارستان خصوصی متفاوت باشد، حق الزحمه پزشک نیست بلکه هزینه هتلینگ، پرستاری، سود سرمایه و استهلاک ساختمان است.

مدیرعامل اسبق سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه از یک منظر بر ادعای بیمارستان‌های خصوصی خدشه وارد است و از یک منظر این ادعا منطقی است، اظهار کرد: اتفاقی که در بخش خصوصی رخ می‌دهد این است که پزشک در مطب حق‌الزحمه‌ای را تحت عنوان زیرمیزی یا به هر عنوان دیگری دریافت می‌کند، سپس در بیمارستان می‌خواهد بر اساس تعرفه‌ها از بیمار پول دریافت کنند.

وی افزود: اگر این دو دریافتی از بیمار در بخش خصوصی، در محل بیمارستان از بیمار دریافت شود، همه چیز منطقی خواهد بود.

حافظی با بیان اینکه بدلیل این که دو دریافتی یاد شده از هم جدا هستند و بیمار یک پرداخت به پزشک و یک پرداخت به بیمارستان دارد، پرداخت از جیب افزایش یافته و بیمارستان‌ها نیز مدعی‌اند رقمی که دریافت می‌کنند پاسخگوی هزینه‌هایشان نیست.

کد خبر 215775
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز